Преглед на производот - Taier тешка индустрија копродукции, ООД

Систем за управување со квалитет

Политика на квалитет: клиент-центрирани, систем за управување; постојано подобрување за да се исполнат и да ги надминат барањата на клиентите.

Воведувањето на тест центар

Воведување на On-line следење

Воведувањето на тест платформа

Воведување на Тестирање собата

Воведување на On-line следење

Системот за следење на on-line да се соберат на работниот статус на спојување и неговите поврзани параметри во реално време со инсталирање на сензор и помошни компоненти на спојка, и да управуваат со собраните податоци или информации со соодветен софтвер за реализација на податоци за пребарување во реално време, историски податоци за пребарување, аларм вина преоптоварување, настан за управување, управување со информации за спојување поврзани и други функции, пак, може да се прикаже и да демонстрираат овие податоци преку клиент-страна, да се олесни за управување со опрема поле на персоналот да го совладате информации за трчање состојба на спојување или да се обезбеди податоци за поддршка за определување на абнормални грешки, покрај тоа, таа може да се хранат назад информации на проверка на место преку телефон клиент на мобилен да се обезбедат информации за проверка и евидентирање на персоналот на страницата.

Воведувањето на тест платформа

Лабораторијата има три сета на сеопфатна перформанси тест клупи за спојување: Оперативни карактеристики на работна маса (највисок тест брзина од 2000 врт / мин, максимум динамична оптоварување тест вртежен момент од 400kN • метри, максимална затворени моќта на 3600kW, максималната дозволена агол замав од 15 ° ), 1 # статички оптоварување тест клупата (максимум статички тест вртежен момент од 12000kN • м, максималната дозволена замав агол од 5 °), 2 # статички оптоварување тест клупата (максимум статички тест вртежен момент од 800kN • метри, без агол замав), и е обезбедени со различни напредни професионални инструменти, опрема и софтвер вклучувајќи ја и Германија SIEMENS висока моќ електричен погон опрема, Германија GAT внатрешно суспендиран хидраулични вртежен момент подигнувачот, Германија HBM висока прецизност сензор вртежен момент, стекнување на податоци систем САД НУ и I / O модул.

Првиот тест платформа во Кина.

Воведување на Тестирање собата

Собата за тестирање е сеопфатна тестирање на собата главно ангажирани во тестирање и анализа на хемискиот состав, механички својства, металографски тестирање, не-деструктивни тестирање, 3D, итн на метални материјали и нивните производи. Собата за тестирање, зафаќа површина од повеќе од 400 милиони 2, има повеќе од 40 комплети на научни и тестирање на опрема со домашни и меѓународни напредно ниво, и има сеопфатни аналитички способности од физиката на хемија и од макро на микро. На 18 мај 2018 година, тест центар е акредитирана од страна на Кина национална акредитација услуги за оцена на сообразност (CNAS).

 

Користење Предмети

Метрологија калибрација / верификација

Тестирање и инспекција

  • Лабораторија сертификатот за акредитација

  • Сертификат за систем за управување со квалитет

  • Сертификат за испитување за мерење стандард

  • Сертификат за испитување за мерење стандард

  • Сертификат за испитување за мерење стандард